Volg onsVolg ons

Duurzame oplossingen voor procesautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

vrijdag 13 januari 201712:00

Het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam zet de toon: een complex statige pakhuizen in Rotterdam wordt het eerste volledig circulaire rijksmonument van Nederland. Over drie jaar moet het Westelijk Handelsterrein energieneutraal zijn en worden grondstoffen 100 procent hergebruikt. Priva neemt actief deel aan de ontwikkeling hiervan.

Er bestaan in de wereld slechts een paar compleet circu­laire gebouwen en dat zijn allesbehalve monumenten. Toch is dat het streven van BLOC, een creatief bureau dat zichzelf de'nieuwe generatie ontwikkelaar' noemt, en zijn partner adviesbureau ValstarSimonis.

Het eigen kantoor van BLOC, in een van de voormalige pakhuizen, moet net als de andere, voor 2020 circulair zijn. Geinspireerd door het denken over circulaire economie streven beide bedrijven in deze pilot naar minimaal (her-)gebruik van materialen.

"Dat kan'; zegt Ruben Lentz van BLOC, "dankzij een groot aantal innovatieve ingrepen in onder meer installaties, afvalverwerking en stroomvoorziening. lngrepen die het complex in zijn cultuurhistorische waarden laten''.

Priva is onderdeel van het team van organisaties die actief deelnemen aan het project.

Het volledige artikel leest u hier: http://bit.ly/privace


Meer nieuws

  1. Op weg naar circulair gebouwbeheer / 6 jun
  2. Uitbreiding Priva Horticulture Partnernetwerk / 11 apr
  3. Subsidie voor waterzuiveringsystemen ook in 2017 van kracht / 17 jan

Wij helpen u graag!