Volg onsVolg ons

Duurzame oplossingen voor procesautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

dinsdag 17 januari 201712:00

Goed nieuws voor Nederlandse tuinbouwondernemers: ook in 2017 zullen de subsidiemogelijkheden MIA en Vamil van kracht zijn. Dit betekent dat u als tuinbouwondernemer ook in 2017 gebruik kunt maken van de MIA\Vamil regeling bij investering in een waterzuiveringssysteem.

Eurobiljetten

Met deze subsidiemogelijkheden kunt u bij een investering in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen- en innovaties profiteren van een investeringsaftrek tussen de 13,5% en 36% van het investeringsbedrag. De vennootschapsbelasting wordt hiermee lager en geeft dus een fiscaal voordeel. Een installatie die afvalwater zuivert van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen is een milieubewuste investering en valt dus binnen de regeling.

De nieuwe Milieulijst 2017 van de RVO komt voor een groot deel overeen met de lijst van 2016, maar heeft enkele aandachtspunten. Een voordelige toevoeging voor collectieven is: Binnen de regeling vallen ook de aanpassingen op bedrijfsniveau aan leidingwerk, buffer- en pompvoorzieningen die voor de behandeling van afvalwater in een collectieve zuiveringsinstallatie nodig zijn. Houd hier dus rekening mee bij de realisatieplanning van het collectief.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden MIA\Vamil? Bezoek dan de website van RVO Nederland.

Meer weten over de oplossingen die Priva biedt om te voldoen aan de Waterzuiveringsplicht 2018? Bezoek dan de website.


Meer nieuws

  1. Op weg naar circulair gebouwbeheer / 6 jun
  2. Uitbreiding Priva Horticulture Partnernetwerk / 11 apr
  3. Lentiz MBO Greenport studenten behalen Priva certificaat / 17 jan

Wij helpen u graag!