Volg onsVolg ons

Duurzame oplossingen voor procesautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

Een state-of-the-art kasproject voor aardbeienproductie.

 • De kas heeft twee gasketels die warmte en CO2 kunnen leveren aan 4 compartimenten van elk 1,25 ha.
 • Het binnenklimaat wordt geregeld met Priva Connext om een optimale omgeving voor de aardbeienteelt te creëren.
 • Het project is voorzien van een complete irrigatie-oplossing van Priva.


Meer informatie?

Neem contact met ons op!  
 • In China is de Haisheng Group gestart met de teelt van aardbeien in hun nieuwe, hypermoderne kas (5ha). Het project is door Nederlandse leveranciers uitgevoerd en is aangepast op de Chinese wensen. Zo is de goothoogte tien centimeter lager dan gebruikelijk vanwege de gemiddelde lengte van de werknemers in China.

  In slechts 7 maanden hebben VB Greenhouse Projects en Priva het project voor de Haisheng Group afgerond. Haisheng is een van de grootste vruchtensapproducenten ter wereld en is gespecialiseerd in fruitconcentraten. De Haisheng Group exporteert vooral naar de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk, Australië, Rusland en Japan. Haisheng bezit 1000 ha. boomgaard en gaat zich specialiseren in de verkoop van dagverse producten.

  Meiny HaishengGroup2
  Meiny Prins van Priva en Edward Verbakel van VB Group

  Openingsceremonie Haisheng's Tongchuan
  Eind september waren Meiny Prins (Priva CEO), John van der Wilk (ManagerBusiness Solutions van Priva), Edward Verbakel (Managing Director van VB Group) en Robert Marks (Sales Manager Export van VB Group) aanwezig bij de opening van het nieuwe project. Er stonden toen al jonge aardbeienplanten in de kas en de eerste oogst wordt verwacht in november. De groep wordt ondersteund door een Nederlandse teler.

  Geenhouse Haisheng 2

  Nauwkeurige klimaatbeheersing en lokale wensen
  Het complete project is onder regie van VB Greenhouses Projects met behulp van een lokale onderaannemer gerealiseerd. Het resulteert in een van de grootste en meest geavanceerde Chinese kassen voor aardbeienteelt. De kas heeft twee gasketels die warmte en CO2 kunnen leveren aan 4 compartimenten van 1,25 ha elk. Het binnenklimaat wordt geregeld met Priva Connext om een optimale omgeving voor de aardbeienteelt te creëren, onafhankelijk van het klimaat buiten de kas. Priva heeft ook het irrigatiesysteem (inclusief Neutralizer, Vialux en NutriFlex) en het arbeidsregistratiesysteem geregeld. Het is de eerste Chinese kwekerij die aan de slag gaat met Priva FS Performance.

  Haisheng Boilers
  Ketels geleverd door TK Topboiler

  De door VB Greenhouse Projects geleverde kas is een 8 meter tralie met 6 m poothoogte en een speciaal transport systeem dat onder de goot door loopt. Alle materialen komen uit Nederland, met uitzondering van het glas. Voor elke kap is een fundatie gemaakt volgens wens van de opdrachtgever en heeft een fundatie poot van 2 x 2 m en 1 m diep. De teeltgoot is 10 cm lager dan gebruikelijk, dit is aangepast vanwege de gemiddelde lengte van de Chinese medewerkers. Uiteraard heeft dit de nodige consequenties en moeten hierdoor ook andere zaken (o.a. hoogte transportkarren) worden aangepast. "Het was regelmatig een uitdaging de grote cultuurverschillen tussen Nederland en China te overbruggen, maar door een goede samenwerking is dat op heel goede wijze gelukt. Dit resulteert uiteindelijk in een oplevering volgens planning", laten de bedrijven weten.


Wij helpen u graag!