Volg onsVolg ons

Duurzame oplossingen voor procesautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

  • Reductie

Met het in kaart brengen van de CO2-footprint is duidelijk geworden waar Priva haar CO2-uitstoot nog verder kan terugdringen. In het hoofdkantoor is dit de laatste jaren natuurlijk al gebeurd op het gebied van het gasverbruik. Daarnaast heeft Priva de stap genomen, om de CO2-uitstoot verder terug te dringen, met de overstap naar een andere energie leverancier "Greenchoice". Vanaf 1 januari 2013 maakt Priva gebruik van de meest gunstige vorm van energie, 100% windenergie met in 2015 een CO2 uitstoot van 0 gr/KWh. Deze stap heeft een grote bijdrage geleverd aan het behalen van de doelstellingen. De CO2-uitstoot van het elektriciteitsverbruik is met 100% afgenomen tot 0.

Maar met de elektriciteitsvraag van een warmte/koude-opslag (WKO) is op dat gebied nog veel te halen. Tot op zekere hoogte via optimalisering van de bestaande installaties, maar ook door eigen (duurzame) opwekking. Bijvoorbeeld via zonnecellen op een parkeerplaats. Onder deze zonnecellen kunnen vervolgens elektrische laadpalen worden aangesloten voor toekomstige elektrische bedrijfs- en leaseauto's. Momenteel loopt er een vooronderzoek naar het gebruik en plaatsen van zonnepanelen.

De doelstelling van Priva is geweest om in 2015 15% CO2-reductie ten opzichte van 2010 te bewerkstelligen. Deze doelstelling is al ruimschoots gehaald. In 2020 streeft Priva naar CO2-neutraliteit door 50% CO2-reductie ten opzichte van 2010. Uiteindelijk wil Priva volledig duurzaam opereren.

2017 Reductiedoelstellingen

3.B.2 Energie management actieplan

Met behulp van dit plan wordt geborgd dat de bovenstaande doelstellingen worden gehaald.

Hoe communiceren we hierover? Lees het in Transparantie.

Wij helpen u graag!